Retsept | TÕRVAAUGU MAHE TALU TATRAJAHU PANNKOOGID

Vaja läheb:
• 2-3 muna (oleneb suurusest)
• 3 tl suhkrut
• ~0,5 l vedelikku (vesi/piim/keefir)
• 1 tl soola (ilma kuhjata)
• 2-3 dl tatrajahu
• 1 spl toiduõli
Valmistamine:
Segada sool ja suhkur munadega. Seejärel lisada segades kõik ülejäänud koostisosad. Kui taigen on „hapukoore“ paksune, alustada praadimist, kuid vältida jahutükke.
Tõrvaaugu Mahe Talu lugu
Tõrvaaugu Mahe Talu perekond soetas kõigest 30 aastat tagasi müstilise talu Vigala vallas – Tõrvaaugu talu. Aastad möödusid linnutiivul ning aastal 2008 tärgataski huvitav idee – proovida kasvatada tatart – mahetatart. Osteti kott tatart, proovimaks ja katsetamaks, kuidas huvitav teravili Eesti kliimavöötmes kasvab.
2012 a sügisel saigi Tõrvaaugu Mahe Talu mahetootjaks ja -töötlejaks. Pika ja künkliku katseeksituse tulemina on nad leidnud parima viisi mahetatra kasvatamiseks ning selle edasiseks töötlemiseks, olles rahul nii ise kui ka otse-loomulikult tarbija.
Möödunud külviperioodil sai tatart külvatud näiteks ~200 ha põllumaale ning ülejäänud põldude eest hoolitsesid suure hoole ja armastusega 150-pealine lambakari.