MAHE CASSAVA JAHU 1 kg

gluten vegan
MAHE CASSAVA JAHU 1 kg
Bränd:
GREENEST

Koostisosad:

valge cassava jahu* (*Kontrollitud mahetoode)

Toitumisalane teave 100 g kohta:

Energy value 1481 kJ / 354 kcal

Rasvad 0 g

sh. küllastunud rasvhappeid 0 g

Süsivesikuid 86 g

neist suhkruid 1,3 g

Kiudaineid 6 g

Valke 1,8 g

Soola 0,003 g

Hoiutingimused:

Hoida kuivas ja jahedas.

Kirjeldus:

Kas teadsid, et cassava ehk maniokk on üks maailma vanimaid ja tähtsamaid toiduks kasutatavaid taimi? Cassava kasvatamine algas Lõuna-Ameerikas üle 7000 aasta tagasi ning seda on sellest ajast alates kasutatud põhitoiduna mitmetes troopilistes piirkondades. Cassavat hinnatakse eelkõige selle mitmekülgsuse ja kõrge tärklisesisalduse tõttu, mistõttu on see oluline süsivesikute allikas.

Cassava jahu on looduslikult gluteenivaba ja universaalne, olles suurepärane alternatiiv traditsioonilistele teraviljajahudele. See on neutraalse maitsega ja kergesti seeditav, mistõttu sobib ideaalselt nii küpsetamiseks kui ka kastmete ja suppide paksendamiseks. Tänu oma heale siduvusele ja õhulisele tekstuurile saab seda kasutada ka gluteenivabade leibade ja tortillade valmistamisel.

Mineraalid ja vitamiinid (päevasest soovituslikust kogusest 100 g kohta):

Magneesium – 20% (aitab lihaste lõdvestamisel ja toetab närvisüsteemi tööd)

Raud – 15% (vajalik hapniku transportimiseks kehas ja väsimuse ennetamiseks)

Kaalium – 18% (tasakaalustab vererõhku ja toetab lihasfunktsioone)

B6 vitamiin – 12% (oluline ainevahetuse ja ajutalitluse jaoks)

C vitamiin – 10% (tugevdab immuunsüsteemi ja toetab naha tervist)

Võrreldes teiste jahudega on cassava jahu eriti kerge ja neutraalse maitsega, mis teeb sellest hea asendaja nisujahule ja teistele gluteenivabadele jahudele. Erinevalt mandli- või kookosjahust ei ole sellel tugevat kõrvalmaitset, mistõttu sobib cassava jahu hästi nii soolaste kui ka magusate toitude valmistamiseks.

Retseptid

Cassava jahust tortillad (20 min)

200 g mahedat cassava jahu

100 ml sooja vett

1 sl oliiviõli

Näpuotsatäis soola

Sega kõik koostisosad kokku kuni moodustub elastne tainas. Jaga tainas võrdseteks osadeks ja rulli need õhukesteks tortilladeks. Küpseta kuumal pannil mõlemalt poolt 1–2 minutit, kuni ilmuvad kuldsed laigud. Serveeri taco-de või täidisega vrappidena.

Cassava jahuga pannkoogid (25 min)

150 g cassava jahu

2 muna

250 ml mandlipiima või tavalist piima

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vahtrasiirupit või mett

Sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks. Kuumuta pann ja küpseta pannkooke mõlemalt poolt 2–3 minutit kuni need on kuldpruunid. Serveeri värskete marjade ja vahtrasiirupiga.

Cassava jahust juustupallid (30 min)

200 g cassava jahu

100 g riivitud juustu (nt parmesan või gouda)

1 muna

50 ml piima

1 tl küpsetuspulbrit

Sega kõik koostisosad kokku kuni moodustub ühtlane tainas. Vormi tainast väikesed pallid ja küpseta 180°C juures 15–20 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks ja kohevaks. Serveeri soojalt.

Mahe cassava jahu on ideaalne valik neile, kes otsivad gluteenivaba ja mitmekülgset jahutoodet!

1 tükk

5,99

Hind kg kohta: 5,99
Päritolumaa:
Brasiilia