MAHE INGVER u 400 g


Koostisosad: ingver* (*Kontrollitud mahetoode)
ingver* (*Kontrollitud mahetoode)
Hoida külmikus.
Kirjeldus: Avasta mahe ingver – värske ja vürtsikas tervisesõber
Ingverit teatakse üle 5000 aasta tagasi ning see on olnud läbi aegade hinnatud maitseaine ja tervendaja erinevates kultuurides. Hiinas ja Indias peeti ingverit pühaks taimeks, mis suutis tasakaalustada keha energiat. Meremehed kasutasid seda merehaigusega võitlemiseks ning keskajal oli see nii hinnatud, et üks nael ingverit maksis sama palju kui terve lammas!
Rohkem kui lihtsalt vürts!
Ingver on tuntud ka oma antioksüdantsete omaduste poolest ning seda on traditsiooniliselt kasutatud seedimise toetamiseks ja iivelduse leevendamiseks. Lisaks võib värske ingveri lisamine oma dieeti aidata tugevdada immuunsüsteemi ja võidelda põletike vastu. Selle unikaalne maitseprofiil võimaldab sul katsetada erinevate roogadega, luues põnevaid maitseid
Kui otsid oma toidulauale midagi särtsakat ja kasulikku, siis mahe värske ingver on just õige valik. See aromaatne ja kergelt vürtsikas juurikas mitte ainult ei lisa sinu roogadele erilisust, vaid on ka tõeline toitainete allikas, mis toetab sinu üldist heaolu.
Miks ingveris sisalduvad toitained olulised on?
• Vitamiin B6 (9% päevasest vajadusest): Vitamiin B6 on oluline aju ja närvisüsteemi tervisele. See aitab kaasa neurotransmitterite sünteesile, mis mõjutab meie meeleolu ja une kvaliteeti. Samuti toetab see immuunsüsteemi ja aitab kaasa valkude ainevahetusele.
• Kaalium (9% päevasest vajadusest): Kaalium mängib võtmerolli südame ja lihaste töös. See aitab reguleerida vererõhku, säilitada vedeliku tasakaalu kehas ning toetab närviimpulsside edastamist.
• Magneesium (10% päevasest vajadusest): Magneesium on hädavajalik enam kui 300 ensümaatilises reaktsioonis kehas. See toetab lihaste lõõgastumist, närvide talitlust ning aitab kaasa energia tootmisele. Piisav magneesiumi tarbimine võib aidata vähendada väsimust ja kurnatust.
Kuidas ingverit kasutada?
Värske ingver on äärmiselt mitmekülgne koostisosa, mis sobib nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse. Koori juurikat õrnalt ja riivi, haki või viiluta see vastavalt vajadusele. Ingveri eriline maitse muudab supid, vokiroad, teed ja küpsetised veelgi maitsvamaks. Lisaks võib seda kasutada tervislikes smuutides või valmistada sellest turgutavaid teesid ja toonikuid.
Kiired ja maitsvad retseptid:
1. Ingveri-sidrunitee immuunsuse turgutamiseks:
o Koostisosad:
2 cm värsket ingverijuurt, kooritud ja viilutatud
1 sidruni mahl
1 supilusikas mett või vahtrasiirupit
2 tassi keeva vett
o Valmistamine:
Pane viilutatud ingver kruusi või teekannu.
Vala peale keev vesi ja lase 5–10 minutit tõmmata
Lisa sidrunimahl ja mesi, sega läbi.
Naudi sooja ja kosutavat teed, mis annab energiat ja toetab immuunsust!
2. Kreemine porgandi-ingverisupp:
o Koostisosad:
500 g porgandeid, kooritud ja viilutatud
1 sibul, hakitud
2 cm värsket ingverit, riivitud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 liiter köögiviljapuljongit
1 supilusikas oliiviõli
Sool ja pipar maitse järgi
Värske koriander või petersell kaunistuseks
o Valmistamine:
Kuumuta potis oliiviõli keskmisel kuumusel.
Lisa sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta paar minutit, kuni sibul muutub läbipaistvaks.
Lisa porgandid ja puljong. Lase supp keema ning seejärel alanda kuumust ja hauta umbes 20 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Püreesta supp saumikseri või blenderiga kreemjaks.
Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri soojalt, kaunista värskete ürtidega. Ideaalne soojendav roog jahedatel päevadel!
3. Ingveri ja küüslauguga vokitud köögiviljad:
o Koostisosad:
1 punane paprika, ribadeks lõigatud
200 g brokoli õisikuid
1 porgand, õhukesteks ribadeks lõigatud
2 cm värsket ingverit, peeneks hakitud
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
2 supilusikat sojakastet
1 supilusikas seesamiõli
1 supilusikas laimimahla
Näpuotsatäis tšillihelbeid (valikuline)
1 supilusikas kookosõli või oliiviõli praadimiseks
Seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat kaunistuseks
o Valmistamine:
Kuumuta wok-pannil õli kõrgel kuumusel.
Lisa ingver ja küüslauk, kuumuta kiiresti umbes 30 sekundit, et aroomid vabaneksid.
Lisa köögiviljad ja vokki pidevalt segades 5–7 minutit, kuni need on kergelt krõmpsuvad.
Sega kokku sojakaste, seesamiõli ja laimimahl. Vala kaste köögiviljadele ja sega läbi.
Kui soovid veidi teravust, lisa tšillihelbeid.
Serveeri kohe, kaunista seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga. Sobib suurepäraselt aurutatud riisi kõrvale või eraldi kergeks taimseks eineks!
Avasta mahe ingver – värske ja vürtsikas tervisesõber
Ingverit teatakse üle 5000 aasta tagasi ning see on olnud läbi aegade hinnatud maitseaine ja tervendaja erinevates kultuurides. Hiinas ja Indias peeti ingverit pühaks taimeks, mis suutis tasakaalustada keha energiat. Meremehed kasutasid seda merehaigusega võitlemiseks ning keskajal oli see nii hinnatud, et üks nael ingverit maksis sama palju kui terve lammas!
Rohkem kui lihtsalt vürts!
Ingver on tuntud ka oma antioksüdantsete omaduste poolest ning seda on traditsiooniliselt kasutatud seedimise toetamiseks ja iivelduse leevendamiseks. Lisaks võib värske ingveri lisamine oma dieeti aidata tugevdada immuunsüsteemi ja võidelda põletike vastu. Selle unikaalne maitseprofiil võimaldab sul katsetada erinevate roogadega, luues põnevaid maitseid
Kui otsid oma toidulauale midagi särtsakat ja kasulikku, siis mahe värske ingver on just õige valik. See aromaatne ja kergelt vürtsikas juurikas mitte ainult ei lisa sinu roogadele erilisust, vaid on ka tõeline toitainete allikas, mis toetab sinu üldist heaolu.
Miks ingveris sisalduvad toitained olulised on?
• Vitamiin B6 (9% päevasest vajadusest): Vitamiin B6 on oluline aju ja närvisüsteemi tervisele. See aitab kaasa neurotransmitterite sünteesile, mis mõjutab meie meeleolu ja une kvaliteeti. Samuti toetab see immuunsüsteemi ja aitab kaasa valkude ainevahetusele.
• Kaalium (9% päevasest vajadusest): Kaalium mängib võtmerolli südame ja lihaste töös. See aitab reguleerida vererõhku, säilitada vedeliku tasakaalu kehas ning toetab närviimpulsside edastamist.
• Magneesium (10% päevasest vajadusest): Magneesium on hädavajalik enam kui 300 ensümaatilises reaktsioonis kehas. See toetab lihaste lõõgastumist, närvide talitlust ning aitab kaasa energia tootmisele. Piisav magneesiumi tarbimine võib aidata vähendada väsimust ja kurnatust.
Kuidas ingverit kasutada?
Värske ingver on äärmiselt mitmekülgne koostisosa, mis sobib nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse. Koori juurikat õrnalt ja riivi, haki või viiluta see vastavalt vajadusele. Ingveri eriline maitse muudab supid, vokiroad, teed ja küpsetised veelgi maitsvamaks. Lisaks võib seda kasutada tervislikes smuutides või valmistada sellest turgutavaid teesid ja toonikuid.
Kiired ja maitsvad retseptid:
1. Ingveri-sidrunitee immuunsuse turgutamiseks:
o Koostisosad:
2 cm värsket ingverijuurt, kooritud ja viilutatud
1 sidruni mahl
1 supilusikas mett või vahtrasiirupit
2 tassi keeva vett
o Valmistamine:
Pane viilutatud ingver kruusi või teekannu.
Vala peale keev vesi ja lase 5–10 minutit tõmmata
Lisa sidrunimahl ja mesi, sega läbi.
Naudi sooja ja kosutavat teed, mis annab energiat ja toetab immuunsust!
2. Kreemine porgandi-ingverisupp:
o Koostisosad:
500 g porgandeid, kooritud ja viilutatud
1 sibul, hakitud
2 cm värsket ingverit, riivitud
2 küüslauguküünt, hakitud
1 liiter köögiviljapuljongit
1 supilusikas oliiviõli
Sool ja pipar maitse järgi
Värske koriander või petersell kaunistuseks
o Valmistamine:
Kuumuta potis oliiviõli keskmisel kuumusel.
Lisa sibul, küüslauk ja ingver. Kuumuta paar minutit, kuni sibul muutub läbipaistvaks.
Lisa porgandid ja puljong. Lase supp keema ning seejärel alanda kuumust ja hauta umbes 20 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Püreesta supp saumikseri või blenderiga kreemjaks.
Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri soojalt, kaunista värskete ürtidega. Ideaalne soojendav roog jahedatel päevadel!
3. Ingveri ja küüslauguga vokitud köögiviljad:
o Koostisosad:
1 punane paprika, ribadeks lõigatud
200 g brokoli õisikuid
1 porgand, õhukesteks ribadeks lõigatud
2 cm värsket ingverit, peeneks hakitud
3 küüslauguküünt, peeneks hakitud
2 supilusikat sojakastet
1 supilusikas seesamiõli
1 supilusikas laimimahla
Näpuotsatäis tšillihelbeid (valikuline)
1 supilusikas kookosõli või oliiviõli praadimiseks
Seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat kaunistuseks
o Valmistamine:
Kuumuta wok-pannil õli kõrgel kuumusel.
Lisa ingver ja küüslauk, kuumuta kiiresti umbes 30 sekundit, et aroomid vabaneksid.
Lisa köögiviljad ja vokki pidevalt segades 5–7 minutit, kuni need on kergelt krõmpsuvad.
Sega kokku sojakaste, seesamiõli ja laimimahl. Vala kaste köögiviljadele ja sega läbi.
Kui soovid veidi teravust, lisa tšillihelbeid.
Serveeri kohe, kaunista seesamiseemnete ja hakitud rohelise sibulaga. Sobib suurepäraselt aurutatud riisi kõrvale või eraldi kergeks taimseks eineks!