MAHE JAHVATATUD KÜÜSLAUK 120 g


Koostisosad: jahvatatud küüslauk* (*kontrollitud mahetoode)
jahvatatud küüslauk* (*kontrollitud mahetoode)
Hoida kuivas ja jahedas.
Allergeenid: Võib sisaldada pähkleid.
Võib sisaldada pähkleid.
Kirjeldus: Mahe jahvatatud küüslauk on suurepärane viis lisada oma toidule suurepärast maitset ja tervislikkust. Tänu antioksüdantidele aitab küüslauk võidelda vabade radikaalide vastu, toetades organismi vastupanuvõimet. Kas oled proovinud küüslaugupulbrit popkornile või röstsaiale puistata? See annab tõeliselt põneva maitsenüansi!
Kas teadsid, et küüslauku on kasutatud üle 5000 aasta nii kulinaarsetel kui ka meditsiinilistel eesmärkidel? Samuti uskusid iidsed egiptlased, et küüslauk annab jõudu, ning seda pandi lahkunud vaaraodele püramiididesse kaasa! Küüslauk oli keskajal nii hinnatud, et seda kasutati isegi valuutana! Samuti usuti, et küüslauk kaitseb inimesi ebasoovitavate mõjude eest, mistõttu riputati seda kodude ja tallide ustele. Rahvameditsiinis on küüslauk tuntud oma antibakteriaalsete ja seenevastaste omaduste poolest, mistõttu nimetatakse seda sageli "looduslikuks antibiootikumiks".
Mahe jahvatatud küüslauk on aromaatne ja maitseküllane viis lisada oma roogadele sügavust ja karakterit. Jahvatatud küüslauk võimaldab sul nautida rikkalikku maitset ilma koorimise ja hakkimiseta, muutes toiduvalmistamise veelgi lihtsamaks.
Vitamiinid ja mineraalid
Vitamiin B6 (71% päevasest vajadusest): Oluline roll ainevahetuses ja energiataseme reguleerimisel. Toetab aju funktsioone, aitab kaasa serotoniini tootmisele, mis mõjutab meeleolu ja und.
Mangaan (85% päevasest vajadusest): Hädavajalik mineraal luude tervisele ja ainevahetusele. Mangaan toimib ka antioksüdandina, aidates kaitsta rakke kahjustuste eest.
C-vitamiin (34% päevasest vajadusest): Tugevdab immuunsüsteemi, soodustab kollageeni sünteesi ning aitab kaasa raua imendumisele, mis on eriti oluline energia tootmiseks.
Kuidas kasutada
Mahe jahvatatud küüslauk on ideaalne lisand paljudele roogadele. Lisa seda suppidesse, kastmetesse, marinaadidesse, salatitesse või maitsesta sellega liharoogi ja köögivilju. Tänu pulbrilisele vormile seguneb see ühtlaselt, tagades rikkaliku maitse igas suutäies.
Kiired ja lihtsad retseptid
Küüslaugu-ürdi dipikaste
o Koostisosad:
200 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
Peotäis hakitud värsket tilli või peterselli
1 tl sidrunimahla
Sool ja pipar maitse järgi
o Valmistamine:
Sega kõik koostisosad kausis ühtlaseks.
Lase kastmel külmkapis vähemalt 15 minutit maitsestuda.
Serveeri koos köögiviljade, krõpsude või leivaga. Ideaalne snäkk sõpradega koosviibimiseks!
Kiire küüslaugune pasta
o Koostisosad:
250 g pastat (spagetid, linguine või muu meelepärane)
2 supilusikat oliiviõli
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
Näpuotsatäis tšillihelbeid (soovi korral)
2 supilusikat riivitud parmesani juustu (või toitepärmi vegan variandi jaoks)
Värsket hakitud peterselli
Sool ja pipar maitse järgi
o Valmistamine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente'ks, nõruta.
Kuumuta pannil oliiviõli keskmisel kuumusel.
Lisa jahvatatud küüslauk ja tšillihelbed, kuumuta segades umbes 30 sekundit.
Lisa pasta pannile, sega läbi, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe, puista peale parmesani juustu ja hakitud peterselli.
Küüslaugused röstitud köögiviljad:
o Koostisosad:
1 keskmine lillkapsas või brokoli, õisikutena
2 supilusikat oliiviõli
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
1 tl kuivatatud tüümiani või rosmariini
Sool ja pipar maitse järgi
Sidruniviilud serveerimiseks
o Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega kausis köögiviljad, oliiviõli, jahvatatud küüslauk ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.
Aseta köögiviljad ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti ahjus 20–25 minutit, kuni köögiviljad on kuldpruunid ja pehmed.
Serveeri kuumalt, pigista peale värsket sidrunimahla. Täiuslik lisand lõuna- või õhtusöögile!
Mahe jahvatatud küüslauk on suurepärane viis lisada oma toidule suurepärast maitset ja tervislikkust. Tänu antioksüdantidele aitab küüslauk võidelda vabade radikaalide vastu, toetades organismi vastupanuvõimet. Kas oled proovinud küüslaugupulbrit popkornile või röstsaiale puistata? See annab tõeliselt põneva maitsenüansi!
Kas teadsid, et küüslauku on kasutatud üle 5000 aasta nii kulinaarsetel kui ka meditsiinilistel eesmärkidel? Samuti uskusid iidsed egiptlased, et küüslauk annab jõudu, ning seda pandi lahkunud vaaraodele püramiididesse kaasa! Küüslauk oli keskajal nii hinnatud, et seda kasutati isegi valuutana! Samuti usuti, et küüslauk kaitseb inimesi ebasoovitavate mõjude eest, mistõttu riputati seda kodude ja tallide ustele. Rahvameditsiinis on küüslauk tuntud oma antibakteriaalsete ja seenevastaste omaduste poolest, mistõttu nimetatakse seda sageli "looduslikuks antibiootikumiks".
Mahe jahvatatud küüslauk on aromaatne ja maitseküllane viis lisada oma roogadele sügavust ja karakterit. Jahvatatud küüslauk võimaldab sul nautida rikkalikku maitset ilma koorimise ja hakkimiseta, muutes toiduvalmistamise veelgi lihtsamaks.
Vitamiinid ja mineraalid
Vitamiin B6 (71% päevasest vajadusest): Oluline roll ainevahetuses ja energiataseme reguleerimisel. Toetab aju funktsioone, aitab kaasa serotoniini tootmisele, mis mõjutab meeleolu ja und.
Mangaan (85% päevasest vajadusest): Hädavajalik mineraal luude tervisele ja ainevahetusele. Mangaan toimib ka antioksüdandina, aidates kaitsta rakke kahjustuste eest.
C-vitamiin (34% päevasest vajadusest): Tugevdab immuunsüsteemi, soodustab kollageeni sünteesi ning aitab kaasa raua imendumisele, mis on eriti oluline energia tootmiseks.
Kuidas kasutada
Mahe jahvatatud küüslauk on ideaalne lisand paljudele roogadele. Lisa seda suppidesse, kastmetesse, marinaadidesse, salatitesse või maitsesta sellega liharoogi ja köögivilju. Tänu pulbrilisele vormile seguneb see ühtlaselt, tagades rikkaliku maitse igas suutäies.
Kiired ja lihtsad retseptid
Küüslaugu-ürdi dipikaste
o Koostisosad:
200 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
Peotäis hakitud värsket tilli või peterselli
1 tl sidrunimahla
Sool ja pipar maitse järgi
o Valmistamine:
Sega kõik koostisosad kausis ühtlaseks.
Lase kastmel külmkapis vähemalt 15 minutit maitsestuda.
Serveeri koos köögiviljade, krõpsude või leivaga. Ideaalne snäkk sõpradega koosviibimiseks!
Kiire küüslaugune pasta
o Koostisosad:
250 g pastat (spagetid, linguine või muu meelepärane)
2 supilusikat oliiviõli
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
Näpuotsatäis tšillihelbeid (soovi korral)
2 supilusikat riivitud parmesani juustu (või toitepärmi vegan variandi jaoks)
Värsket hakitud peterselli
Sool ja pipar maitse järgi
o Valmistamine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente'ks, nõruta.
Kuumuta pannil oliiviõli keskmisel kuumusel.
Lisa jahvatatud küüslauk ja tšillihelbed, kuumuta segades umbes 30 sekundit.
Lisa pasta pannile, sega läbi, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kohe, puista peale parmesani juustu ja hakitud peterselli.
Küüslaugused röstitud köögiviljad:
o Koostisosad:
1 keskmine lillkapsas või brokoli, õisikutena
2 supilusikat oliiviõli
1 tl mahedat jahvatatud küüslauku
1 tl kuivatatud tüümiani või rosmariini
Sool ja pipar maitse järgi
Sidruniviilud serveerimiseks
o Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega kausis köögiviljad, oliiviõli, jahvatatud küüslauk ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.
Aseta köögiviljad ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Rösti ahjus 20–25 minutit, kuni köögiviljad on kuldpruunid ja pehmed.
Serveeri kuumalt, pigista peale värsket sidrunimahla. Täiuslik lisand lõuna- või õhtusöögile!