MAHEDAD KOORITUD PISTAATSIAPÄHKLID 1 kg


Koostisosad: 100% pistaatsia pähklid* (*Kontrollitud mahetoode)
100% pistaatsia pähklid* (*Kontrollitud mahetoode)
Toitumisalane teave 100 g kohta: Energiasisaldus 2342 kJ / 560 kcal
Rasvad 45,3 g
sh. küllastunud rasvhappeid 5,9 g
Süsivesikuid 16,6 g
neist suhkruid 7,7 g
Valke 20,2 g
Kiudaineid 10,6
Energiasisaldus 2342 kJ / 560 kcal
Rasvad 45,3 g
sh. küllastunud rasvhappeid 5,9 g
Süsivesikuid 16,6 g
neist suhkruid 7,7 g
Valke 20,2 g
Kiudaineid 10,6
Hoida kuivas ja jahedas.
Kirjeldus: Huvitavad faktid
• Pistaatsiapähklid on ühed maailma vanimad pähklid – neid kasvatati juba üle 9000 aasta tagasi!
• Nende roheline värvus tuleneb looduslikest antioksüdantidest, peamiselt luteiinist ja klorofüllist.
• Pistaatsiapähklid on ainsad pähklid, mis sisaldavad märkimisväärses koguses melatoniini, aidates kaasa paremale unele.
Lühitutvustus
Mahedad pistaatsiapähklid on unikaalselt magusa ja kergelt soolaka maitsega toitainerikas vahepala. Neid kasutatakse nii soolastes kui ka magusates roogades, alates pestodest ja salatitest kuni jäätiste ja küpsetisteni.
Mineraalid ja vitamiinid (päevasest soovituslikust kogusest, 100 g kohta)
• Vask – 90% (vajalik raua ainevahetuseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks)
• B6-vitamiin – 80% (toetab aju tööd ja hormoonide tasakaalu)
• Magneesium – 50% (soodustab lihaste lõõgastumist ja parandab und)
• Raud – 20% (aitab ennetada väsimust ja toetab vere hapnikuga varustamist)
Soovituslik päevane tarbimine: 30 g ehk umbes 40 pistaatsiapähklit varustab keha oluliste toitainetega ja annab mõnusa energialaengu.
Retseptid pistaatsiapähklitega
Röstitud pistaatsiapähklid vürtsidega (10 min)
Koostisosad:
• 30 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid
• 1 tl oliiviõli
• ½ tl jahvatatud paprikat
• ¼ tl meresoola
• Näpuotsatäis cayenne'i pipart (valikuline)
• 1 tl vahtrasiirupit või mett
Valmistamine:
1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa oliiviõli.
2. Lisa pistaatsiapähklid ja rösti neid 3–4 minutit.
3. Lisa paprika, sool, cayenne’i pipar ja vahtrasiirup. Sega korralikult.
4. Rösti veel 2–3 minutit ja lase jahtuda. Naudi snäkina või lisa salatitele!
Kiire pistaatsia-avokaado määre (5 min)
Koostisosad:
• 1 küps avokaado
• 30 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid
• 1 spl sidrunimahla
• 1 tl oliiviõli
• Näpuotsatäis soola ja pipart
Valmistamine:
1. Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks kreemjaks määrdeks.
2. Kasuta leivakattena või dipikastmena.
Pistaatsia-mandli küpsised (30 min)
Koostisosad:
• 100 g mandlijahu
• 50 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid (peeneks hakitud)
• 2 spl mett või vahtrasiirupit
• 1 muna
• 1 tl vanillisuhkrut
• Näpuotsatäis soola
Valmistamine:
1. Sega mandlijahu, pistaatsiapähklid, vanillisuhkur ja sool.
2. Lisa mesi ja muna, sega tainas ühtlaseks.
3. Vormi tainast väikesed küpsised ja küpseta 175°C juures 12–15 minutit.
4. Lase jahtuda ja naudi!
Huvitavad faktid
• Pistaatsiapähklid on ühed maailma vanimad pähklid – neid kasvatati juba üle 9000 aasta tagasi!
• Nende roheline värvus tuleneb looduslikest antioksüdantidest, peamiselt luteiinist ja klorofüllist.
• Pistaatsiapähklid on ainsad pähklid, mis sisaldavad märkimisväärses koguses melatoniini, aidates kaasa paremale unele.
Lühitutvustus
Mahedad pistaatsiapähklid on unikaalselt magusa ja kergelt soolaka maitsega toitainerikas vahepala. Neid kasutatakse nii soolastes kui ka magusates roogades, alates pestodest ja salatitest kuni jäätiste ja küpsetisteni.
Mineraalid ja vitamiinid (päevasest soovituslikust kogusest, 100 g kohta)
• Vask – 90% (vajalik raua ainevahetuseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks)
• B6-vitamiin – 80% (toetab aju tööd ja hormoonide tasakaalu)
• Magneesium – 50% (soodustab lihaste lõõgastumist ja parandab und)
• Raud – 20% (aitab ennetada väsimust ja toetab vere hapnikuga varustamist)
Soovituslik päevane tarbimine: 30 g ehk umbes 40 pistaatsiapähklit varustab keha oluliste toitainetega ja annab mõnusa energialaengu.
Retseptid pistaatsiapähklitega
Röstitud pistaatsiapähklid vürtsidega (10 min)
Koostisosad:
• 30 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid
• 1 tl oliiviõli
• ½ tl jahvatatud paprikat
• ¼ tl meresoola
• Näpuotsatäis cayenne'i pipart (valikuline)
• 1 tl vahtrasiirupit või mett
Valmistamine:
1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa oliiviõli.
2. Lisa pistaatsiapähklid ja rösti neid 3–4 minutit.
3. Lisa paprika, sool, cayenne’i pipar ja vahtrasiirup. Sega korralikult.
4. Rösti veel 2–3 minutit ja lase jahtuda. Naudi snäkina või lisa salatitele!
Kiire pistaatsia-avokaado määre (5 min)
Koostisosad:
• 1 küps avokaado
• 30 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid
• 1 spl sidrunimahla
• 1 tl oliiviõli
• Näpuotsatäis soola ja pipart
Valmistamine:
1. Blenderda kõik koostisosad ühtlaseks kreemjaks määrdeks.
2. Kasuta leivakattena või dipikastmena.
Pistaatsia-mandli küpsised (30 min)
Koostisosad:
• 100 g mandlijahu
• 50 g mahedaid kooritud pistaatsiapähkleid (peeneks hakitud)
• 2 spl mett või vahtrasiirupit
• 1 muna
• 1 tl vanillisuhkrut
• Näpuotsatäis soola
Valmistamine:
1. Sega mandlijahu, pistaatsiapähklid, vanillisuhkur ja sool.
2. Lisa mesi ja muna, sega tainas ühtlaseks.
3. Vormi tainast väikesed küpsised ja küpseta 175°C juures 12–15 minutit.
4. Lase jahtuda ja naudi!