MAHEDAD MAKADAAMIA PÄHKLID 1 kg

gluten vegan
MAHEDAD MAKADAAMIA PÄHKLID 1 kg
Bränd:
GREENEST

Koostisosad:

makadaamia pähklid* 100% (*Kontrollitud mahetoode)(*Kontrollitud mahetoode)

Toitumisalane teave 100 g kohta:

Energiasisaldus 3073 kJ / 746 kcal
Rasvad 76 g
sh küllastunud rasvhappeid 10 g
Süsivesikuid 4,5 g
neist suhkruid  4,5 g
Valke 8,0 g
Soola 0 g

Hoiutingimused:

Hoida kuivas ja jahedas.

Kirjeldus:

Huvitavad faktid

• Makadaamia pähklid on tuntud kui "pähklite kuningad” ning seda oma õrna maitse ja toiteväärtuse poolest.

• Pähklid on pärit Austraaliast ning need on ühed kõige rasvasemad pähklid maailmas, mis on rikkad eelkõige tervislike monoküllastumata rasvade poolest.

• Makadaamiapähklid sisaldavad ainulaadset rasvhapet – palmitoleiinhapet, mis aitab parandada südame tervist ja reguleerida vererõhku.

Lühitutvustus

Mahedad makadaamiapähklid on kreemjad ja õrnad pähklid, mis sobivad ideaalselt erinevatesse salatitesse, küpsetistesse või lihtsalt tervislikuks snäkiks. Need on rikkad tervislike rasvade ja antioksüdantide poolest, olles suurepärane valik südame tervise ja naha heaolu toetamiseks.

Mineraalid ja vitamiinid (päevasest soovituslikust kogusest, 100 g kohta)

• Mangaan – 100% (toetab luude tervist ja aitab rakulisel tasandil energia tootmises)

• Raud – 20% (abiks väsimuse ennetamisel ja vere hapnikuga varustamisel)

• B1-vitamiin (tiamiin) – 20% (oluline ainevahetuses ja närvisüsteemi talitluses)

• Magneesium – 40% (mõjub positiivselt lihastele, südamele ja närvisüsteemile)

Soovituslik päevane tarbimine: Umbes 20–25 g ehk umbes 12–15 makadaamiapähklit.

Retseptid makadaamiapähklitega

Röstitud makadaamia pähklid rosmariini ja soolaga (10 min)

Koostisosad:

• 30 g mahedaid makadaamiapähkleid

• 1 tl oliiviõli

• 1 tl värskelt hakitud rosmariini

• Näpuotsatäis meresoola

Valmistamine:

1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja lisa oliiviõli.

2. Lisa makadaamia pähklid ja rösti neid 3–4 minutit.

3. Lisa rosmariin ja sool, sega korralikult ning rösti veel 2–3 minutit.

4. Lase jahtuda ja naudi soolast ja ürdiste maitsega pähklisegu.

Makadaamia-puuviljasalat (10 min)

Koostisosad:

• 30 g mahedaid makadaamiapähkleid

• 1 õun (tükeldatud)

• 1 peotäis punaseid viinamarju (poolitatud)

• 1 peotäis värskeid spinatilehti

• 1 spl sidrunimahla

• 1 tl mett või vahtrasiirupit

Valmistamine:

1. Sega kõik puuviljad ja spinat kausis.

2. Lisa sidrunimahl ja mesi, sega läbi.

3. Lisa pealt hakitud makadaamiapähklid ja naudi värsket ja toitvat salatit!

Makadaamia ja šokolaadi küpsised (25 min)

Koostisosad:

• 100 g mahedaid makadaamiapähkleid (peeneks hakitud)

• 100 g tumedat šokolaadi (tükeldatud)

• 75 g võid või kookosõli

• 1 muna

• 150 g kaerahelbeid

• 1 tl vanillisuhkrut

• Näpuotsatäis soola

Valmistamine:

1. Sega kõik koostisosad ühtlaseks tainaks.

2. Vormi tainast väiksed küpsised ja aseta küpsetuspaberile.

3. Küpseta 180°C juures 12–15 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.

4. Lase jahtuda ja naudi koos tassikese tee või kohviga.

Makadaamia, paprika ja fetajuustu täidisega täistera wrap (20 min)

Koostisosad:

• 30 g mahedaid makadaamiapähkleid (hakitud)

• 1 punane paprika (tükeldatud)

• 50 g fetajuustu (murendatud)

• 1 täistera tortilla

• 1 tl oliiviõli

• 1 tl sidrunimahla

• 1 tl värsket basiilikut (hakitud)

• Näpuotsatäis soola ja pipart

Valmistamine:

1. Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa punane paprika. Prae 3–4 minutit, kuni paprika pehmeneb.

2. Lisa hakitud makadaamia pähklid, basiilik, sool ja pipar. Prae veel 2–3 minutit, et maitsed seguneksid.

3. Lase segul veidi jahtuda ja lisa murendatud fetajuust.

4. Aseta täistera tortilla taldrikule, lisa täidis ja keera wrapiks.

5. Lõika pooleks ja serveeri värske salatiga.

1 tükk

32,99

Hind kg kohta: 32,99
Päritolumaa:
Keenia
Parim enne:
27.04.25