MAHE PEEN MUST SOOL KALA NAMAK 1 kg

vegan
MAHE PEEN MUST SOOL KALA NAMAK 1 kg
Bränd:
SKARBY OCEANU

Koostisosad:

jahvatatud must sool Kala Namak 100%

Hoiutingimused:

Hoida kuivas ja jahedas.

Kirjeldus:

Kas teadsid, et musta Himaalaja soola, tuntud ka kui kala namak, on mainitud juba 3. sajandil eKr India ja Tiibeti meditsiinilistes tekstides? Seda kasutati Ayurveda meditsiinis seedimise parandamiseks ja keha tasakaalustamiseks. Selle eriline väävlisisaldus annab soolale iseloomuliku lõhna ja maitse, mistõttu on see populaarne taimetoitlaste hulgas munamaitseliste roogade valmistamiseks. Musta soola kaevandatakse Himaalaja mäestikust ja seda kasutatakse laialdaselt India, Nepali ja Pakistani köögis.

Must Himaalaja sool on unikaalse maitse ja tervislike omadustega maitseaine.

Must Himaalaja sool sisaldab looduslikke mineraale, mis annavad sellele tumeda värvuse ja erilise maitseprofiili. See ei ole nii soolane kui tavaline lauasool ning sellel on kergelt suitsune väävlise alatooniga maitse. Must sool on suurepärane lisand vürtsikatele roogadele, chutney’dele, salatitele ja veganitele sobivatele munaroogade alternatiividele.

Mineraalid ja vitamiinid (päevasest soovituslikust kogusest 100 g kohta)

Raud – 25% (toetab vere punaliblede tootmist ja hapniku transporti)

Kaalium – 30% (tasakaalustab vererõhku ja toetab lihasfunktsioone)

Magneesium – 15% (aitab lihaseid lõdvestada ja toetab närvisüsteemi tööd)

Väävel – oluline seedimise ja naha tervise jaoks

Võrreldes tavalise soolaga sisaldab must Himaalaja sool rohkem looduslikke mineraale ning sellel on pehmem ja keerukam maitseprofiil. See on populaarne valik neile, kes soovivad oma toitudele lisada sügavamat ja ainulaadsemat maitset.

Retseptid

Vegan "munapuder" musta soolaga (15 min)

200 g tofu

1 sl oliiviõli

½ tl musta Himaalaja soola

½ tl kurkumit

¼ tl musta pipart

1 sl toidupärmi

1 sl taimset piima

Murenda tofu kaussi ja sega musta soola, kurkumi, pipra ja toidupärmiga. Kuumuta pannil oliiviõli, lisa tofu ja prae keskmisel kuumusel 5 minutit, lisades lõpus taimset piima, et segu muutuks kreemjamaks. Serveeri röstitud leival või värske salatiga.

Vürtsikas India stiilis jogurtikaste (10 min)

200 ml maitsestamata jogurtit

½ tl musta Himaalaja soola

½ tl jahvatatud köömneid

1 tl sidrunimahla

1 sl hakitud koriandrit

Sega kõik koostisosad kokku ja lase vähemalt 10 minutit maitsestuda. Sobib suurepäraselt grillitud köögiviljade ja karri kõrvale.

Musta soolaga vürtsikartulid (30 min)

500 g kartuleid

2 sl oliiviõli

½ tl musta Himaalaja soola

½ tl paprikapulbrit

½ tl küüslaugupulbrit

¼ tl cayenne’i pipart (valikuline)

Lõika kartulid sektoriteks, sega õli ja maitseainetega ning rösti 200°C ahjus 25 minutit kuni need on kuldpruunid ja krõbedad. Serveeri dipikastmega.

Ülilihtne avokaado ja musta soola võie (5 min)

1 küps avokaado

½ tl musta Himaalaja soola

¼ tl musta pipart

½ tl sidrunimahla

1 sl hakitud murulauku (valikuline)

Püreesta kahvli abil avokaado ja lisa must sool, pipar ja sidrunimahl. Soovi korral lisa hakitud murulauk. Määri röstitud leivale ja naudi kui tervislikku alternatiivi munavõile.

Must Himaalaja sool on ideaalne valik neile, kes otsivad looduslikku ja maitseküllast alternatiivi tavapärasele lauasoolale!

1 tükk

2,99

Hind kg kohta: 2,99
Päritolumaa:
Poola
Koostisosade päritolumaa:
Pakistan